کابل شبکه Cat6 UTP

کابل شبکه

کابل شبکه Cat6 UTP چیست؟

کابل شبکه Cat6 UTP متعلق به کتگوری ۶ کابل‌های استاندارد شبکه است و با کابل های رده ۵ و ۳ سازگاری دارد. این کابل از ۸ رشته سیم به رنگ‌های سفید نارنجی، نارنجی، سفید سبز، آبی، سفید آبی، سبز، سفید قهوه‌ای و قهوه‌ای تشکیل شده که به صورت زوج‌‌سیم به هم تابیده می‌شوند. در ساختار این کابل از هیچ گونه شیلد و فویلی استفاده نمی‌شود و به همین دلیل اسم آن UTP (Unshielded Twisted Pair) گذاشته شده است.

کابل شبکه  Cat6 UTP می‌تواند داده و سیگنال را با پهنای باند ۲۵۰ مگاهرتز و با سرعت ۱ گیگابیت بر ثانیه و ۱۰ گیگابیت بر ثانیه در فواصل حدود ۳۷ تا ۵۵ متر انتقال دهد. البته اگر واحد‌های دیگر در شبکه از سرعت گیگابیت پشتیبانی نکنند، نمی‌توان از تمام سرعت کابل  Cat6 UTP بهره برد.

زمانی که کابل شبکه Cat6 UTP اولین بار معرفی شد، قیمت آن از نسل گذشته بالاتر بود و همین باعث شد تا راه‌‌اندازی تجهیزات شبکه نسل ۶ بسیار گران قیمت باشد. اما در سال‌های اخیر قیمت آن با نسل‌های قبل برابر شده و به استاندارد حداقلی شبکه تبدیل شده است.

کابل شبکه cat6

مزایای استفاده از کابل شبکه Cat6 UTP

کابل شبکه Cat6 UTP در سال ۲۰۰۱ میلادی به عنوان نسخه ارتقا یافته‌ و بازطراحی شده کابل Cat5e معرفی شد. در این نوع کابل تعداد دور پیچیدن سیم‌ها به دور یکدیگر بیشتر شد و میزان نویز ورودی نیز کاهش یافت که در نتیجه باعث افزایش پهنای باند از ۱۰۰ مگاهرتز به ۲۵۰ مگاهرتز شد.

سیم‌پیچی زخیم‌تر کابل شبکه Cat6 UTP با کاهش تداخل می‌تواند سیگنال واضح‌تری را در اختیار ما قرار دهد. همچنین استحکام بیشتر این کابل‌ها باعث می‌شود تا بادوام و قابل اعتماد‌تر باشند.

با وجود تمام این مزیت‌ها نسبت به نسل‌های قبل، کابل شبکه Cat6 UTP با سیستم‌های قدیمی تر نیز سازگاری دارد.

کابل شبکه cat6

کاربرد‌های کابل شبکه Cat6 UTP

این نوع از کابل شبکه، در مواردی مانند اتصال کامپیوتر به هاب‌، سوییچ و یا روتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و از طریق آن کاربران می‌توانند فایل‌ها را با یکدیگر به اشتراک گذاشته و یا به اینترنت دسترسی پیدا کنند. همچنین برای اتصال کامپیوتر به اسکنر و پرینتر در ادارات و کافی‌نت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کابل شبکه cat6

انواع کابل شبکه Cat6 UTP

دو نوع از کابل شبکه Cat6 UTP تولید می‌شود: ۱. دارای شیلد (STP) ۲. بدون شیلد (UTP)

۱.دارای شیلد (STP):

در این نوع کابل، یک لایه محافظ فویلی دور زوج‌های بهم تابیده سیم را می‌پوشاند و روی آن توسط روکشی از جنس PVC یا هالوژن کم دود (LSZH) محافظت می‌شود.

.دارای شیلد و فویل (SFTP):

در این نوع کابل، علاوه بر لایه محافظ فویلی دور زوج سیم‌ها، یک لایه دیگر فویل، بین پوشش خارجی کابل و سیم‌های داخل نیز تعبیه می‌شود.

۲. کابل شبکه Cat6 UTP یا بدون شیلد:

این نوع کابل فاقد هیچ گونه لایه محافظ بین زوج سیم‌های به هم تابانده شده است و فقط پوشش داخلی خود سیم‌ها نقش محافظ را بازی می‌کند. این نوع از کابل‌ها قیمت کمتری دارند ولی همچنان در برابر تداخلات الکترومغناطیسی پایداری کافی را دارا هستند.

. کابل بدون شیلد اما دارای فویل (FUTP):

مانند مدل قبلی این نوع کابل محافظی بین خود زوج سیم‌ها ندارد، اما یک لایه فویل به صورت کلی و جمعی بین سیم‌ها و لایه خارجی کابل قرار می‌گیرد. این نوع کابل کمی بیشتر در برابر تداخلات الکترومغناطیسی مقاوم است.

تفاوت بین کابل شبکه Cat6 UTP و سایر کابل های شبکه

کابل شبکه Cat5e:

حرف e (enhanced) به معنای نسخه بهبود یافته نسل ۵ کابل‌های شبکه است. هر دو این نوع کابل‌ها می‌توانند داده را انتقال دهند ولی نسخه Cat5e در جلوگیری از نویز (Cross talk) و  تداخلات مغناطیسی (EMI) کارایی بیشتری دارد.

کابل شبکه Cat7:

این نوع کابل جزو کابل‌های استاندارد شبکه IEEE نیست. این نوع کابل از کانکتور‌های RJ45 بهره نمی‌برد، بلکه کانکتور اختصاصی خود را دارد که در مورد هر شرکت تولید کننده می‌تواند متفاوت باشد.

کابل شبکه  Cat8:

اگر به دنبال جایگزین سریع‌تر و جدیدتر Cat6 هستید باید به دنبال کابل  Cat8 باشید. برتری  Cat8 نسبت به کابل شبکه ‌Cat6 UTP سرعت انتقال داده در فواصل کوتاه است. سرعت این کابل تا ۲۴ متر به ۴۰ گیگابیت بر ثانیه، تا ۳۰ متر به ۲۵ گیگابیت و از ۳۰ تا ۱۰۰ متر به ۱۰ گیگابیت بر ثانیه و پهنای باند ۲۰۰۰ مگاهرتز می‌رسد.

چه تفاوتی بین Cat6  و Cat6a وجود دارد؟

پهنای باند Cat6a (Augmented) حداقل ۵۰۰ مگاهرتز است که اجازه می‌دهد تا مسافت ۱۰۰ متری سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه را دارا باشد. این درحالی است که حداکثر پهنای باند Cat6 ۲۵۰ مگاهرتز است که باعث می‌شود تنها تا فاصله ۵۵ متری از سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی کند.

چه مقدار داده می‌تواند از طریق یک کابل Cat6 UTP منتقل شود؟

این نوع کابل انتقال داده با سرعت ۱ گیگابیت برثانیه در مسافت‌های طولانی‌تر را می‌تواند پشتبانی کند. همچنین برای مسافت‌های کوتاه‌تر (تا ۵۵متر) می‌تواند تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه، داده را انتقال دهد.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین کسی باشید که امتیاز میدهید.

برای حذف جدول مقایسه لطفا روی صفحه کلیک کنید.
مقایسه
مقایسه ×
مقایسه کنید ادامه خرید
× ارتباط با ما