معرفی و راهنمای خرید انواع کابل آلومینیومی

انواع کابل آلومینیومی

راهنمای خرید کابل آلومینیومی با اطلاعاتی درباره انواع کابل های آلومینیومی شروع می شود، این نوع از کابل های رسانا دارای رشته های از جنس آلومینیوم است.

که به دلیل کم بودن مقاومت و خاصیت رسانایی بالا به عنوان یک هادی الکتریکی مناسب در انواعی از مشاغل و صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. کابل های آلومینیومی چون قابلیت شکل پذیری و انعطاف بالایی دارند بسیار مناسب مکان های نامتعارف می باشند.

این جنس از کابل ها در برابر خورندگی و زنگ زدگی مقاومت بالایی دارد و نسبت به آلیاژ های مس و نقره از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه می باشد.

کابل  آلومینیومی به طور متوسط میزان سی کیلو وات انرژی را از خود عبور می دهند.

این نوع کابل ها با علامت NA شناسانده شده اند و مناسب برای نصب در فضاهای باز و کانال های کابلی می باشند.

روکش این کابل های آلومینیومی عموما از پی وی سی و یا پلی اتیلن می باشد که برای محیط های دارای رطوبت بالا هم مناسب می باشد.

معرفی انواع کابل های آلومینیومی بر اساس ساختار و نوع عملکرد

کابل های آلومینیومی زمینی

این مدل از کابل در دسته پر طرفداران از دید مشتریان قرار می گیرد و توانایی عبور ولتاژی برابر 0.6 تا 1 کیلووات را دارند. کابل های آلومینیومی زمینی دارای 3 یا 4 رشته از آلومینیوم می باشد که مناسب استفاده در پروژه های سبک و نیاز به ولتاژ پایین می باشد. در صنایعی همچون انتقال نیرو و برق رسانی مورد استفاده قرار می گیرد.

کابل الومینیوم زمینی

کابل های آلومینیومی هوایی

همانطور که از نام این کابل مشخص است برای فضاهای بیرونی و دکل های برق مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع از کابل ها دو نوع هستند :

کابل های ACC

در این نوع کابل های آلومینیومی هوایی از فرآیند حرارت دهی استفاده نشده است.

سیم ها به صورت یکسان به هم تنیده شده اند، به همین سبب نیروی کششی زیادی را ایجاد نموده اند. از این نوع از کابل های هوایی برای ولتاژ های متوسط و کم استفاده می شود.

کابل های AAAC

این مدل از کابل های هوایی از آلیاژ های آلومینیومی  برای انتقال جریان استفاده می شود. از این مدل کابل برای ولتاژهای متوسط و کمی بالا استفاده می شود.

کابل آلومینیوم هوایی

کابل مدل ACSR

از این مدل کابل هوایی برای عبور جریان با ولتاژ های بالا استفاده می شود. در این مدل از کابل آلومینیومی از نوعی مهار فولادی استفاده شده است که موجب گشته تا مقدار استحکام کابل بالا برود.

کابل آلومینیومی خود نگه دار

در این مدل از کابل ها از هادی با آلیاژ آلومینیومی استفاده شده است که در تاسیسات تک فاز و سه فاز مورد استفاده قرار می گیرد. نام دیگر این کابل ها ABC می باشد که از مجموعه ای از رشته های آلومینیومی با روکش اتیلن و یا XLPE پوشیده می شود و دارای ایمنی بالا و قابلیت نصب آسان می باشند.

راهنمای خرید انواع کابل آلومینیومی

جدول محاسبه سطح مقطع کابل با طول آن

جدول محاسبه سطح مقطع کابل با طول آن

1- برای خرید کابل باید ابتدا به نوع نیاز به کابل پرداخت، به این موارد باید توجه نمود، اینکه مورد استفاده در داخل و یا خارج ساختمان می باشد و یا اینکه برای برق تک فاز و یا سه فاز مورد نیاز است.

2- باید به میزان جریان و ولتاژ برق مورد نیاز توجه نمود. معمولا در شناسنامه و یا مشخصات ثبت شده در پشت دستگاه میزان ولتاژ مورد نیاز حک شده است.

3- توجه به میزان فاصله بین دو نقطه که نیاز به کابل می باشد. باید به این نکته اذعان داشت که اگر به میزان برآورد شده چند متری بیشتر محاسبه گردد مناسب تر است.

4- توجه به مشخصات کابل آلومینیومی، از قبیل میزان ضخامت سیم های داخلی، تعداد سیم ها و مقدار چگالی و وزن کابل

در آخر برای خرید کابل آلومینیومی با کیفیت، به این نکته هم باید توجه نمود که در کابل های با آلیاژ آلومینیوم میزان انتقال حرارت بیشتر است پس اگر در محیط های با حرارت بالا استفاده می شود بهتر است از کابل مسی استفاده شود.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین کسی باشید که امتیاز میدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای حذف جدول مقایسه لطفا روی صفحه کلیک کنید.
مقایسه
مقایسه ×
مقایسه کنید ادامه خرید
× ارتباط با ما